16 елитни отбора ще участват в започващия днес детски футболен турнир "Голд Къп" в Кранево. Той ще се проведе на терените и със съдействието на хотелски комплекс "Therma Village" и ще бъде във формат Футбол 7 (родени 2014 година) и Футбол 5 (2015 г.).

Сред участниците са представители на водещи школи като Левски, Ботев (Пд), Славия, Берое, Черно море и други. Мачовете ще бъдат ръководени от елитни футболни рефери от Варна. Специалистите са категорични, че турнир с участието на толкова водещи детско-юношески отбори се провежда за първи път в Североизточна България и логично интересът към него е голям.

 

Официалното закриване на турнира за Футбол 7 ще бъде в събота от 21:00 часа, за когато организаторите са подготвили пищна церемония с множество изненади за децата. Специални гости ще бъдат кметът на Кранево Румен Николов, изпълнителният директор на "Therma Village" Максим Секов, треньорът на Черно море Илиан Илиев и председателят на Зоналния съвет на БФС във Варна Георги Мирчев.

Състезанието се организира със съдействието на Зоналния съвет на БФС във Варна, като мачовете ще се играят съгласно нормативните документи на футболната ни централа. Спонсори на турнира на малките таланти са застрахователно дружество "Мусала", "Хит Строй А", "Construction wood trade" и супермаркети "Top Market".