Душан Керкез е новият старши треньор на Ботев (Пловдив). Специалистът пристига на стадион “Христо Ботев”, като за последно той бе начело на сръбския Чукарички. Така информацията на BgDerby.com се потвърди официално. Припомняме ви, че колегите първи информираха обществеността още вчера сутринта! /ВИЖ ТУК/

Душан Керкез е роден на 1 май 1976 година в Белград. Футболната му кариера като полузащитник минава през отборите на Вождовац, Раднички, Леотар, Риека, Жрински Мостар, АЕЛ Лимасол и Арис Лимасол, записвайки над 320 двубоя. Той има и 4 мача за националния отбор на Босна и Херцеговина.

Треньорската кариера на Душан Керкез започва в АЕЛ Лимасол през 2014г. През 2015г Керкез застава начело на академията на Анортозис. След кратък период, той се завръща в АЕЛ (Лимасол) като спортно-технически директор. През 2016г бива назначен за старши треньор на АЕЛ (Лимасол) до 21 години, а през 2018г застава начело на първия отбор на “жълто-сините”.

С кипърския отбор той печели Купата на Кипър през 2018-19 и успява да класира отбора в европейските клубни турнири (квалификации за Лига Европа).

През август 2023г Керкез застава начело на сръбския Чукарички. Начело на сръбския отбор той записва 49 двубоя, от които печели 31, завършва наравно 7 пъти и допуска 11 поражения.

В щаба на Душан Керкез влизат Александър Петрович (помощник-треньор) и Игор Делибашич (кондиционен треньор).

Керкез ще бъде официално представен пред медиите и феновете на 5-ти септември от 14:00ч. в залата за пресконференции на стадион “Христо Ботев” под Трибуна Изток.

ПФК Ботев (Пловдив) приветства Душан Керкез с добре дошъл и му пожелава много успехи начело на “канарчетата” на стадион “Христо Ботев”.