Лудогорец U13 започна с равенсто участието си в Golden Dobrudzha Cup в "Албена". "Орлетата завършиха 2:2 със състава на Севлиево, като на два пъти изоставаха в резултата, но стигнаха до частичен обрат.

Съпрникът откри след грешка при изнасянето на топката. "Орлетата" изравниха от дузпа, изпълнена точно от Александър Димитров. Наказателният удар бе свирен, след като Борис Панчев нахлу в пеналта и бе повален от бранител. Първото полувреме завърши при резултат 1:1.

След подновяването на играта Севлиево поведе с 2:1. Разградчани изравниха след самостоятелен пробив и точен удар по диагонола на Данислав Петров.

Доволен съм от представянето на децата. Имахме няколко добри възможности да стигнем до победата, но ги пропуснахме. Второто полувреме определено стояхме по-добре, коментира старши треньорът Емил Георгиев след края на мача.

На турнира в "Албена", след Севлиево, "орлетата" ще имат за съперници още Приказките от Добрич и две формации на Спатак (Варна). Надпреварата е по системата "всеки срещу всеки". 

Лудогорец U14 спечели с категоричното 4:0 срещу Дунав в контрола. Момчетата на Емилиян Георгиев гостуваха за мача.

"Орлетата" откриха в 14-та минута от дузпа, която изпълни точно Георги Денчев. Наказателният удар бе отсъден заради нарушение на вратаря на съперника срещу нахлул в пеналта играч в зелено. В 20-та минута Денислав Димитров се разписа с глава за 2:0 след центриране от корнер. При този резултат завърши първото полувреме.

Малко след подновяването на играта Александър Александров вкара за 3:0. Крайното 4:0 оформи в 69-та минута  Христо Велев с шут от дистанция.

Децата се постараха да изълнят поставените им задачи. Доволен от дисциплината и раздаването им на терена, коментира старши треньорът Емилиян Петров след края на двубоя.