Отборите на Национал изиграха добри мачове във втория кръг на Елитните юношески групи до 15 и 16 г.). Ето и подробностите:

Национал (U16) - ЦСКА (U16) 3:3 (1:1)

РЕПОРТАЖ| Двата отбора изиграха строхотен мач, който се понрави на многобройната публика с добро темпо, агресия, хубави отигравания, много голове и драматична развръзка.

В началото на мача младият съдия подмина нарушение за дузпа в наказателното поле на ЦСКА. Момчетата на Владимир Лилов и Станислав Катранков натиснаха и създадоха няколко добри ситуации. Гостите поведоха в 30-ата минута с шут в наказателното поле и рикошет в наш защитник. В края на полувремето Национал отново създаде няколко добри ситуации и изравни. Триходова комбинация изведе Георги Манолов сам срещу вратаря, който го фаулира. От бялата точка Кристиян Горянов стреля слабо, но за сметка на това при добавката реагира добре и вкара за 1:1.

Шоуто бе след почивката. Двата отбора се нападаха и ситуациите се заредиха. ЦСКА поведе след контра атака. Нашите играчи атакуваха опасно, но с дълги топки гостите излязоха на две положения, при които се наложи намесата на вратаря Стефан Михайлов.

Все пак натискът на Национал даде резултат. Ники Любомиров изравни с глава след корнер, а две минути след това отборът поведе.

Отлично игралият Никола Кръстев напредна след центъра и с шут от 30 метра вкара гола на кръга. В последните минути имаше няколко положения пред двете врати. Минута преди края ЦСКА се възползва от лошо изчистена топка и в суматохата изравни. В продължението два удара на нападатели на Национал минаха покрай гредите на гостите и така логично срещата завърши без победител.

...

 Национал (U15) - ЦСКА (U15) 0:1 (0:0)

РЕПОРТАЖ|  Първият половин час мина под игровата доминация на момчетата на Александър Стоянов и Александър Савов. Те създадоха 6 ситуации, от които три чисти, но не успяха да отбележат. В края на полувремето играта се изравни и ЦСКА стигна до две ситуации.

Втората част бе равностойна с положения пред двете врати. Гостите вкараха гола си след атака отдясно в средата на полувремето. До края играчите на Национал изпуснаха още две ситуации, а вратарят им Николай Кръстев се отличи с класно спасяване и три пресечени дълги топки.