Спортният директор на Созопол Румен Димов използва официалния сайт на клуба, за да коментира успеха на отбора над Беласица (Петрич) с 3:2 в двубой от 32-ия кръг на първенството във Втора лига.

„Отборът изигра един много добър мач в тежка обстановка, момчетата показаха отлични тактически умения, искам да ги поздравя за победата днес, която ни държи в битката. Остават ни още два финала, в които убеден съм, че треньорският екип и футболистите ще направят всичко възможно да победим“, започна той.

„Бяхме господари на терена и още в 5-ата минута с отлична комбинация Манев отбеляза гол, който ни даде летящ старт, очаквахме в следващата атака да отбележим ново попадение, но не се получи, а домакините ни изравниха в 8-ата минута. Реагирахме като отбор, в 15-ата минута получихме право да изпълним дузпа, но Емануил Манев, който спечели наказателния удар не успя да отбележи. Тук се видя силата на отбора, стигнахме до втори гол дело на Манев, но домакините отново ни изравниха. След направените смени от треньорския щаб, вдигнахме темпото и стигнахме до победен гол“, добави специалистът.

„Радостни сме от трите точки, но след три дни ни предстои тежка битка срещу прекия ни конкурент Миньор (Перник), но ще направим всичко възможно да победим“, каза в заключение Румен Димов.