Въпреки че остана с човек по-малко на терена в 25-та минута на срещата, Лудогорец U16 сломи с 1:0 Локомотив (Пловдив). Мачът от програмата на I кръг в Елитната юношеска група до 16 години се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

Единственото попадение в срещата отбеляза Илиян Гатински още в 1-та минута на двубоя. След гола добри ситуации се откриха пред Максим Минков и Димитър Мрънков, но те не успяха да се разпишат. В опит да изравни силити на терена в следващите минути съперникът заложи на груба и опасна игра. След брутално нарушение централният защитник на "орлите" Мартин Николов напусна принудително терена в 8-та минута. Извършилият фала играч не получи даже жълт картон. Малко по-късно Йоан Анастасов стреля опасно край вратата. В 25-та минута главният съдия остави разградчани с десет души на терена. Втори жълт, респективно червен картон, получи Иван Атанасов. Макар и в намален състав момчетата на Росен Маринов продължиха да доминират на терена и в края на полувремето добри възможности пропуснаха Максим Минков и Йоан Анастасов.

След почивката "орлите" се прибраха и заложиха на бързи контраатаки. При тях на три пъти вратарят на пловдивчани с мъка отрази удари на Илиян Гатински, Максим Минков и Йоан Анастасов.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ

Доволен съм, че спечелихме, но за нас това бе пирова победа. Не приемам грубостите на терена, особено в юношески мач. Принудителното излизане на Мартин Николов и изгонването на Иван Атанасов естествено разстроиха ритъма ни на игра. Въпреки това момчетата излязоха мъжки от ситуацията и спокойно можехме да победим с далеч по-категоричен резултат, коментира старши треньорът Росен Маринов след края на срещата.

Лудогорец U15 срази с 4:0 Локомотив (Пловдив) в мач от l кръг на първенството в Елитната юношеска група до 15 години. Мачът се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

Разградчани откриха в 4-та минута. Гола с удар от дистанция отбеляза Преслав Стойков. В 7-та минута Николай Попов пресира вратаря на Локомотив, успя да му отнеме топката и я прати в мрежата за 2:0. В 35-та минута Николай Попов направи преднината класическа с втория си гол в срещата. Попов се разписа с далечен шут. При този резултат завърши първото поувреме.

След подновяването на играта падна още едно попадение. Вкара го Джем Андонов в 80-та минута от дузпа, която бе свирена за нарушение срещу Веселин Атанасов.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ

Като за първи мач сме доволни от представянето. Трябва обаче да работим още и да вдигаме нивото с всеки следващ двубой, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът Милен Маринов.

Лудогорец U17 започна с класическа победа с 3:0 над Етър (Велико Търново) участието си в първенството на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли". 

Първото полувреме завърши без попадения. Добри ситуации за гол се откриха пред Наско Янев, Калоян Божков и Филип Гигов, но те ги пропуснаха.

През второто "орлите" заиграха по-добре и откриха в 50-та минута чрез Калоян Божков. Асистенцията беше на Алксандър Валеков. В 66-т минута Станислав Витанов удвои с глава след ъглов удар, изълнен от Елисей Съров. В 89-та минута Елисей Съров вкара за крайното 3:0, след като получи добър извеждащ пас зад гърба на отбраната от Филип Гигов.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ

През първото полувреме се подведохме по играта на противника и не успяхме да отбележим. През второто изглеждахме далеч по-добре и закономерно стигнахме до успеха. С оглед на това, че е първият ни официален мач, съм доволен от представянето ни. Истинските ни възможности обаче са много по-големи, коментира старши треньорът Димчо Ненов след края на срещата.