Цървена звезда грабна трофея в международния юношески турнир VIVACOM Къп в Разград. На финала сърбите победиха Лудогорец след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима направиха 1:1, но след изпълнение на наказателните удар “звездашите” се наложиха с 4:3.

 

Срещата започна равностойно, като първите шансове за гол се откриха пред сърбите, но Александър Панайотов се прояви с добри намеси. В 12-ата минута Лудогорец поведе след добра атака и попадение на Ястиян Георгиев. Сърбите успяха да изравнят в 24-ата минута след нелеп автогол на разградчани. 5 минути по-късно Лудогорец бе на път да поведе отново, но удар на Николай Попов се отби в гредата. В последните минути на първата част пред “зелените” се откриха още две добри ситуации за гол, но попадение не падна. По този начин почивката дойде при равенство 1:1.

Второто полувреме започна с възможност за Лудогорец - Джем Андонов се откъсна сам срещу вратаря, но ударите му бяха спасени на два пъти. Последваха силни минути и за Звезда, но вратарят на родния тим Александър Панайотов се отличи с брилянтни намеси. 5 минути преди края се стигна до дузпа за сърбите, но отново стражът на разградчани спаси.

В последните секунди пък Николай Попов можеше да реши срещата, но и стражът на Звезда се намеси блестящо.

Така мачът завърши при резултат 1:1 и дузпите трябваше да решат победителя. При изстрелите от бялата точка сърбите бяха по-точни и спечелиха с 4:3, с което завоюваха трофея във VIVACOM Къп 2023. За Лудогорец остават сребърните медали и добрите впечатления, които оставиха в турнира.