Лудогорец и Цървена звезда ще играят на финала на международния юношески турнир VIVACOM CUP 2023. Двата тима спечелиха надпреварата в своите групи и ще определят носителя на трофея. Двубоят е утре (20 юли), от 10:30 часа, на стадион "Гнездо на орли". Срещата ще бъде излъчена на живо в YouTube канала на Лудогорец.

Талантите на "орлите" завоюваха две победи в своята група - с 8:0 над Гетика (Молдова) и със 7:1 над Академия Гроздановски (Северна Македония). Цървена звезда разгроми с 11:0 Академия Удинезе (Румъния) и записа служебна победа с 3:0 над Динамо (Киев), тъй като украинците отказаха участие в двубоя поради политическа забрана. 

Утре ще се изиграят и двубоите, които ще определят класирането от 3-то до 6-то място.

Церемонията по награждаването ще е от 12 часа.

Лудогорец U16 победи с 2:1 участника в Северозападна Трета лига Боруна (Царева ливада)  в първата си контрола от лятната подготовка. Мачът се игра в Трявна, където разградчани са на лагер. 

"Орлите" откриха в 22-та минута. Точен бе Иван Анастасов, който засече центриране на Николай Николов. Момчетата на Росен Маринов създадоха още няколко чисти положения пред вратата на съперника, но ги пропуснаха. Шут на Илиян Гатински премина край гредата, а удар на Йоан Атанасов бе избит от голлинията. Веднъж и гредата помогна на съперника, след изстрел на Димитър Мрънков. Боруна получи правото да изпълни наказателен удар, но вратарят на разградчани Пламен Пенев спаси. При този резултат завърши първото полувреме.

В началото на второто Боруна изравни. Лудогорец стигна до победното попадение в 63-та минута. Максим Минков отбеляза от дузпа, свирена, след като бранител игра с ръка при центриране на Боян Иванов.

Като за първа контрола съм доволен от показаното. Момчетата дадоха достоен отпор на мъжкия отбор на съперника и заслужено спечелиха, коментира старши треньорът Росен Маринов след последния съдийски сигнал.