Българският футболен съюз продължава активната си политика да организира и да подкрепя най-масовите турнири за футболни таланти от всички възрастови групи в цялата страна. След успешното провеждане няколко надпревари с участието на стотици деца само през последните седмици – в т.ч. за Купа „Иван Славков“, по случай Деня на детето, мемориалния турнир в памет на Георги Марков и др., в края на тези седмица БФС ще съдейства за провеждането и на най-масовата футболна надпревара за подрастващи в Североизточна България – „Златна Добруджа“.

Безпрецедентното по мащаба си събитие за региона под егидата на футболната централа ще се проведе на терените на КК „Албена“, където футболните си умения ще демонстрират 81 отбора от всички краища на страната. В продължение на 4 дни (29 юни-2 юли) над 1200 деца, техните родители и фенове ще станат съпричастни в истинския футболен празник, мачовете от който ще се състоят на отлично подготвените 7 естествени и 1 изкуствен терен в курортния ни комплекс. Отборите ще бъдат разпределени в 10 възрастови групи – от най-големите (родени през 2007 г.) до най-малките (родени през 2016 г.).

Българският футболен съюз, Зоналният съвет – Варна и Областният съвет – Добрич, обезпечават надпреварата с осигуряването на съдии и делегати за двубоите, с купи и медали за призьорите, както и с индивидуални статуетки за най-изтъкнатите състезатели (най-добър вратар, най-добър защитник, голмайстор и най-полезен играч във всяка възраст).

Турнирът ще завърши с официална церемония по награждаване на призьорите в неделя (2 юли) в 13:00 ч. на терена на ст. „Албена 1“.

Пълната програма на турнира "Златна Добруджа" можете да откриете тук.