Надявам се на подкрепата на феновете в Бургас, заяви волейболистът

Бразилският посрещач Лукас Мадалоз е едно от новите попълнения на финалиста за Купата на България Дея спорт (Бургас). Асът идва от румънския Рапид (Букурещ), където се изявява през изминалия сезон. 

Заедно със 198-сантиметровия състезател цветовете на бургаския тим ще защитава още един негов сънародник - Матеуш Секо.

Мадалоз даде специално интервю за BGvolleyball.com,  в което разказва за трансфера, опита си в северната ни съседка, амбициите с новия отбор. Лукас сподели и някои любопитни факти за себе си:

Защо избра да играеш за Дея спорт?

Избрах да играя за Дея, защото това е отбор, който расте и се откроява, с много опитни играчи и много добър треньорски щаб. Мисля, че ще свърша добра работа и ще имам възможност отново да покажа пълния си потенциал.

Разкажи повече за трансфера.

Трансферът премина много плавно между двете страни, без никакъв проблем.

Много време ли ти бе нужно да вземеш решението?

Не ми отне много време, защото бях много развълнуван от предложението.

Прекара изминалия сезон в Румъния, ще споделиш нещо за опита си там?

Моят опит с румънския волейбол беше добър. Шампионатът на Румъния е на много добро ниво, но имахме много проблеми през сезона, така че това беше едно от нещата, които не позволиха на нашия отбор да се развива.

Това бе и първият ти трансфер в тази част на света, какво знаеше за Балканите дотогава?

Наистина това беше първият ми път тук на Балканите, мога да кажа, че не знам много. Но може да ми зададеш отново този въпрос, веднага щом пристигна в България, ще съм научил повече.

А за първенствата?

От малкото, което съм следил, виждам, че българската Суперлига е на много добро ниво. Както и виждам, че отборът на Дея спорт е добре структуриран и ще се борим да сме сред финалистите тази година.

По какво мислиш, че се различава европейският от южноамериканския волейбол?

Не мога да говоря за целия континент, но ако става дума за Бразилия и Аржентина, които са двете волейболни сили на Америка, бих казал, че ние сме хора, които използват много трикове и хитрост в играта си. Смятам, че това е голяма разлика, а другата е, че сме много емоционални по време на мач.

В Дея ще играе и друг твой сънародник - Матеуш Секо. Какво си казахте, когато разбрахте, че ще бъдете съотборници?

Всъщност още не сме говорили. (смее се) Знам обаче, че ще се разбираме чудесно.

Познаваш ли някой български състезател?

Познавам някои играчи заради българския национален отбор, но ги познавам само по физиономия.

Амбициите ти с Дея спорт?

Моите амбиции са същите като тези на всички в отбора - да издигна Дея до най-високо ниво в шампионата и да бъда успешен в национални и международни двубои и състезания.

Имаш богата кариера - играл си в много отбори, но има ли някой отбор, който е по-специален за теб?

Един от клубовете, който най ми е на сърце, е Таубате, където играх с големи имена в световния волейбол, като Рикардо Лукарели, Данте Амарал, Марко Ивович, Уолъс де Соуса, Себастиан Соле, Рафаел. Това беше период на учене и огромно израстване в моята кариера.

В този ред на мисли: Как започна да се занимаваш с волейбол?

Започнах да играя волейбол на 14-годишна възраст в моето училище. След това се преместих в юношеския отбор на града, изявявайки се на високо ниво от 16-годишна възраст.

Спомняш ли си първия ти мач като професионалист?

Да, помня. Първият ми мач като професионалист беше на финала на шампионата на Минас Жерайс срещу Сада Крузейро, загубихме 2:3 гейма. Влязох точно в началото на мача и останах до края, като бях един от най-резултатните в мача.

А какво си купи с първите пари от волейбол?

Първата ми покупка с първата ми заплата от волейбол беше кола за родителите ми и ремонт на къщата им.

Коя е най-голямата ти мотивация в спорта и в живота?

Най-голямата ми мотивация във волейбола е 100 % моето семейство. След това бих искал да живея живота си, както е редно. Имам бъдещи планове, така че работя за това.

Разкажи нещо повече за себе си - феновете със сигурност са любопитни да научат нещо за теб.

Какво трябва да знаят феновете - това, че съм много спокоен, обичам да бъда с приятели, да си правим хубаво барбекю. Също така обичам риболова, обичам и колите, особено старите (смее се). Обичам музиката, да опознавам нови култури, и съм много спокоен (смее се).

Пожелай им нещо?

Искам да имам пълната им подкрепа, ще се видим скоро! Изпращам голяма целувка за всички!