Днес се играха мачовете от последния кръг в Елитните юношески групи. Национал (U15) спечели второто място в крайното класиране, а Национал (U17) завърши на десета позиция. Ето и подробностите:

 Национал (U17) - Берое /Стара Загора/ (U17) 1:1 (1:0)

 РЕПОРТАЖ | Срещата започна с ранен гол за Национал. Капитанът Мартин Пасалидис изведе Янислав Дерлоков по лявто крило и с чудесен диагонален удар нашият нападател вкара за 1:0. До края на мача момчетата на Александър Стоянов и Николай Христов играха по-добре, притежаваха топката и нападаха повече, но не успяха да реализират множеството създадени ситуации пред съперниковата врата. Гостите изравниха в началото на второто полувреме след добре изиграна комбинация след статично положение.

През следващия сезон част от играчите на Национал ще се включат в мъжкия отбор на Национал, който стартира през август. В него ще играят юноши от наборите 2003, 2004, 2005 и 2006. Останалите от набор 2006 ще играят в Зона за старша възраст, а момчета от набор 2007 в новата Елитна U17.

 Национал (U15) - Берое /Стара Загора/ (U15) 6:0 (0:0)

 РЕПОРТАЖ | Първото полувреме отборът на Национал нападаше и имаше добри положения, но не успя да отбележи. След почивката момчетата на Владимир Лилов и Станислав Катранков се развихриха. В герой на мача се превърна нападателят Денис Пешев, който влезе след почивката и за едно полувреме вкара пет гола. Първият бе от добавка след шут на капитана Кристиян Горянов, а вторият след асистенция на "десетката". Последва красиво попадение с прехвърлящ удар на Боби Симеонов. Пешев оформи хеттрика си от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него, а до края на мача отбеляза още два гола.

С тази победа Национал (U15) подпечата второто място в класирането на Елитната юношеска група до 15 г. Това е най-доброто класиране до момента за отбор от школата на столичани в Елитните юношески групи, в които клубът играе от сезон 2018/2019.

През следващия сезон част от играчите ще играят в Елитната юношеска група до 17 г. с набор 2007, а останалите ще играят в отбора, който ще участва в зоналното първенство на БФС.