От 1 до 4 юни на терените на Национална футболна база „Бояна“, спортен комплекс „ДИТ“ и Националния стадион „Васил Левски“ ще се проведе третото издание на Мемориалния турнир в памет на бившия защитник на Локомотив (Сф), Левски, Ботев (Пд) и националния отбор на България Георги Марков. Както и в предишните години, надпреварата отново ще се осъществи с подкрепата и под егидата на Българския футболен съюз и ЗС към БФС София.

Участие в турнира ще вземат 8 отбора от деца, родени през 2009 г., които ще бъдат разделени в две групи по 4 тима. Класиралите се на първите две места във всяка група ще се класират за финалната фаза (полуфинали и финали). В предварителна група А сили ще премерят Пирин (Благоевград), Септември (София), Славия и ЦСКА-София, а в група Б – Ботев (Пловдив), Национал, Левски и Локомотив (София).

Двубоите от груповата фаза ще се играят на 1 и 2 юни в НФБ „Бояна“ и комплекс „ДИТ“, а полуфиналите и финалите – на 3 и 4 юни на ст. „Васил Левски“, където ще се състои и церемонията по награждаването.

Мачовете ще се проведат във формат Футбол 11, в две полувремена по 30 минути.

Отишлият си от този свят едва на 46-годишна възраст Георги Марков бе един от най-всеотдайните защитници по българските терени. Организаторите от Септември (Сф) вярват, че с турнира в памет на Железния защитник, споменът за него ще живее винаги.

Българският футболен съюз подкрепя безрезервно надпреварата с осигуряването на терени, купи, медали и статуетки за децата, както и със съдии и делегати на двубоите.