"Марица" U15 (2008) завърши сезона на 3-то място в Зоналната група и така спечели бронзовите медали. Възпитаниците на треньора Димчо Беляков заемаха място в топ 3 през целия сезон. Тимът имаше сили да се бори и за титлата, но някои недобри резултати в края на есенния полусезон отнеха тази възможност на маричани, които иначе изиграха силлни мачове и демонстрираха добър футбол. "Жълто-сините" постигнаха 23 победи, записаха и 9 равенства. Именно "Марица" е отборът, който е допуснал най-малко загуби през сезона - едва 2. Маричани са отбелязали 101 гола през сезона, само с 1 по-малко от първенеца. "Спартак" и "Арда" завършиха на първите две места с равни точки - по 85, като тимът от Кърджали има по-добра голова разлика, но пловдивчани имат предимство в преките двубои.

В последния си мач за сезона "Марица" завърши наравно 2:2 при гостуването си на "Спартак". Маричани изиграха добър мач, който бе белязан от тенденциозно, много слабо съдийство, което вероятно бе свързано със стремежа на домакините за поне точка от двубоя, която да им донесе титлата, коментираха от клуба. Головете за "жълто-сините" отбелязаха Добромир Николов и Димитър Василев.

"Марица" U15 (2009) се представи достойно в групата, в която много от отборите са с година по-големи. Момчетата на треньора Иван Михайлов постигнаха добри резултати срещу силни съперници, постигайки победи дори срещу водещи тимове. "Жълто-сините" завършиха сезона с 49 точки в актива си, постигайки 15 победи и 4 равенства.

В последната си среща за сезона, която нямаше значение за класирането, бе дадена почивка на много от основните състезатели, а други футболисти от тима получиха шанс за изява. "Марица" U15 загуби от ФА "Пловдив" с 4:1, като голът за маричани отбеляза Андон Дончев.