"Марица" U17 спечели сребърните медали в Зоналната група U17 за сезон 2022/23. Възпитаниците на треньора Тенислав Иванов заслужено завършват сезона на призовото място, след като показаха добра игра и резултати. Тимът записа 22 победи и 4 равенства в изиграните 32 мача, отстъпвайки в класирането единствено на първенеца "Ботев" и изпреварвайки отборите на ФА "Пловдив", "Спартак"-1 и 2, "Нефтохимик", "Берое", "Локомотив" (Пд), "Арда" и т.н. В много от мачовете през сезона те бяха с класа над противника си и така заслужено завършват в топ 3.

Иначе в последната си среща, която нямаше значение за крайното класиране, "жълто-сините" отстъпиха на "Спартак" с 1:0, като попадението падна в последните минути.

"Марица" (2007) не игра двубоя си от последния кръг в Областната група U17 и записа служебен успех над ФК "Труд". Гостите не се явиха поради друг ангажимент на отбора. Така възпитаниците на треньора Димчо Беляков събраха 54 точки. Те завършват сезона на 4-то място, като останаха само на две точки от 3-то място. "Жълто-сините" записаха 17 победи и 3 равенства в общо 26 мача.