"Марица" U19 спечели сребърните медали в шампионата в Зоналната група U19 и така се класира за следващата фаза - Републиканското първенство, което ще излъчи шампиона на България в тази възрастова група. Възпитаниците на треньора Красимир Иванов се окичиха с медали за пореден сезон, като през този отстъпиха единствено на първенеца "Ботев" и изпревариха тимовете на "Спартак", "Локомотив", "Димитровград", "Арсенал" (Казанлък), "Арда" и т.н. Успехът за "жълто-сините" е изключително ценен, тъй като тимът се състезава изцяло с играчи от набор 2005, за разлика от останалите отбори.

"Марица" постигна 19 победи през този сезон, записа и едно равенство в изиграните 24 срещи. С отбелязаните 73 попадения маричани са най-резултатният тим след "Ботев". Момчетата демонстрираха хубав футбол през сезон 2022/23, характер и непримиримост. Така, повече от заслужено, съставът на "Марица" за поредна година е незаобиколим фактор при юношите старша възраст и ще мери сили с водещите отбори от останалите зони в спор за шампионската титла. Със сигурност "жълто-сините" ще дадат всичко от себе си и в предстоящите двубои.

В неделя "Марица" U19 изигра последната си среща от шампионата в Зоналната група U19. На терена в село Войсил момчетата на треньора Красимир Иванов сразиха "Арда" с 3:0. Още в 6-та минута Денислав Неделчев изведе пловдивчани напред, а в 35-та минута Руслан Иванов удвои. В 65-та минута Емилио Макавеев сложи точка на спора с трето попадение. Гостите имаха своите шансове, но Пранджев бе безкомпромисен на вратата си.

Очаква се в следващите дни да бъде изтеглен жребият за предстоящите мачове от Републиканското първенство за юноши старша възраст - U19.