"Марица" U15 (2009) постигна нова шмапионатана победа в Зоналната група U15. Възпитаниците на треньора Иван Михайлов победиха с 2:0 "Орлета" (Пазарджик) в среща от предпоследния 33-ти кръг. Срещата се игра на терена в село Костиево.

През първото полувреме "жълто-сините" изцяло доминираха, но пропуснаха няколко положения и полувремето завърши без попадения. Играчите на "Марица" излезнаха надъхани за победа и организираха натиск на съперника си в неговата половина. Така след добро разиграване Любомир Томов изведе Даниел Велков в наказателното поле, той се пребори отлично със защитник на гостите и центрира към нахлуващия Стилян Тороманов, който откри резултата. След гола момчетата на Иван Михайлов продължиха с добрата си игра, но изпуснаха доста положения. В една от атаките на пазаржиклии Алекс Кръстев получи червен картон, макат той самия да беше избутан от играч на гостите в гръб. Санкцията бе за удар без топка, какъвто нямаше. Състезателите на "Марица", макар и с човек по-малко, не се притесниха и продължиха да атакуват. Малко преди края на мача, вратаря на гостите изрита топката и Даниел Велков се прибори за нея, излъга защитник и сам реализира за крайното 2:0.

С 49 точки "Марица" U15 (2009) заема 11-то място в класирането. В сряда тимът ще изиграе отложения си мач с "Локомотив". В последния кръг, на 26 май, "жълто-сините" ще гостуват на с година по-големите футболисти на ФА "Пловдив".