След триумфа си през миналия декември отборът на Зона Пловдив спечели и второто издание на “Турнир на талантите”, в което се включиха проектонационали до 14-годишна възраст от шест различни области на България. Във финалния мач от надпреварата, състояла се в Национална футболна база “Бояна”, шампионите надвиха Зона София след изпълнение на дузпи. В редовното време двата състава не успяха да си отбележат гол, а при наказателните удари Зона Пловдив триумфира с 4:2.

Второто място остана за селекцията на Зона Варна, победила с 2:0 Зона Велико Търново. В другия мач от третия ден на турнира, в който един срещу друг се изправиха тимовете на Зона Благоевград и Зона Бургас, също се стигна до 11-метрови наказателни удари след 0:0 в редовното време. Играчите от Югозапада показаха по-точен мерник от бялата точка и спечелиха с 4:2, завоювайки петото място в крайното подреждане.

Тридневната надпревара бе изпълнена с много положителни емоции, красиви изпълнения и сериозен зрителски интерес. “Турнир на талантите” е част от проекта "Футболно бъдеще", един от ключовите приоритети в 4-годишната Стратегия за развитие на Българския футболен съюз за периода 2022-2026 г. Събитието е кулминацията на Националната програма за обучение на таланти, на която бе даден старт през септември 2022 г.

Резултати от третия ден:

Зона Благоевград – Зона Бургас 0:0 (4:2 след дузпи)

Зона Варна – Зона Велико Търново 2:0

Зона Пловдив – Зона София 0:0 (4:2 след дузпи)

 

Крайно класиране:

  1. Зона Пловдив 8 т.
  2. Зона Варна 7 т.
  3. Зона София 6 т.
  4. Зона Велико Търново 3 т.
  5. Зона Благоевград 2 т.
  6. Зона Бургас 1 т.