"Марица" 2008/09 победи с 1:6 "Орлета" (Пазарджик) в среща от 25 кръг в Областна група U15. Двубоят, който бе интересен и динамичен, се игра на терена в пазарджишкото село Ивайло в неделя. Домакините първи стигнаха до гол, но пловдивчани изравниха в средата на първото след хубав удар от фаул. По-късно друг гол на "Марица" бе отменен.

И през втората част момчетата на треньорите Абип Конедарев и Йордан Влашки играеха повече с топката и атакуваха, но пък домакините организираха опасни контри. В средата на втората част "жълто-сините" стигнаха до втори гол и обърнаха резултата в своя полза, а по-късно Ивайло Бойчев покачи на 1:3. В последните 10-12 минути резултатът набъбна до 1:6 с головете на Никола Ботевски, Владимир Вачев и Стилиян Димитров.

"Марица" вече има 55 точки в актива си и излезе на първо място в класирането след загубата на лидера "Асеновец", който остава с 53. В сряда "жълто-сините" ще изиграят отложения си мач срещу "Чавдар", който ще се проведе на стадиона в село Оризари. На 28 май е последният мач на тима за сезона - домакинство на "Юнайтед" (Пловдив).