Френската легенда и настоящ ръководител на отдела за “Развитие на елитни млади футболисти” към УЕФА – Жан-Франсоа Домерг, е специален гост на второто издание на “Турнир на талантите”, в което участват проектонационали до 14-годишна възраст от шест различни области на България. Домерг, който е част от знаменития отбор на Франция, завоювал европейската титла през 1984 г., наблюдава всички срещи от надпреварата, провеждаща се в Национална футболна база “Бояна”.

Пред погледа на легендарния защитник на “петлите” във втория ден на турнира с победи се поздравиха отборите на Зона Велико Търново и Зона Пловдив, докато представителите на софийския и варненския регион завършиха наравно 1:1 в редовното време, след което Зона София триумфира с 5:4 след изпълнение на дузпи.

Иначе в първата среща съставът на Зона Велико Търново надви в оспорван мач връстниците си от Зона Бургас с 1:0. Веднага след това се изигра и най-резултатният двубой за деня, в който Зона Пловдив победи категорично Зона Благоевград с 5:1.

“Турнир на талантите” ще завърши с три мача в неделя, 21 май, като в последния двубой от програмата се изправят водачите в класирането от Зона Пловдив (6 точки) и преследвачите им от Зона София (5 точки).

Резултати от втория ден:

Зона Велико Търново – Зона Бургас 1:0

Зона Пловдив – Зона Благоевград 5:1

Зона София – Зона Варна 1:1 (5:4 след дузпи)

 

Програма за неделя, 21 май:

10:00    Зона Благоевград – Зона Бургас

11:00     Зона Варна – Зона Велико Търново

12:00     Зона Пловдив – Зона София