Отборите от Зона Пловдив, Варна и София стартираха с убедителни успехи участието си във второто издание на “Турнир на талантите”, в което се включват проектонационали до 14-годишна възраст от шест различни области на България. Тридневната надпревара, която ще продължи до неделя, 21 май, се провежда в Национална футболна база “Бояна”.

В първата среща за деня представителите на Пловдив надвиха с 3:1 връстниците си от Велико Търново пред погледа на националния селекционер Младен Кърстаич и техническия директор на Българския футболен съюз Георги Иванов.

Във втория сблъсък се изправиха отборите от Зона Варна и Зона Благоевград, а с крайната победа се поздравиха момчетата от морската столица, които надвиха съперника си с 4:2. В най-резултатния двубой за деня пък играчите от Зона София постигнаха категоричен успех с 8:0 над Зона Бургас.

Веднага след първите мачове от турнира талантите се срещнаха с футболистите на “Левски” и националния отбор Филип Кръстев и Андриан Краев. Двамата разказаха за своите първи стъпки в любимата игра и дадоха ценни съвети и напътствия на подрастващите. Събитието завърши с автографи и снимки за младите футболисти.

“Турнир на талантите”, който е част от проекта "Футболно бъдеще", един от ключовите приоритети в 4-годишната Стратегия за развитие на Българския футболен съюз, продължава с още три мача в събота, 20 май.

 

Резултати от първия ден:

Зона Пловдив – Зона Велико Търново 3:1

Зона Варна – Зона Благоевград 4:2

Зона София – Зона Бургас 8:0

 

Програма за събота, 20 май:

10:00    Зона Велико Търново – Зона Бургас

11:30     Зона Пловдив – Зона Благоевград

13:00     Зона София – Зона Варна