"Марица" U15 (2009) постигна важна победа с 2:3 при гостуването на "Сливен". Срещата бе от 32 кръг от шампионата в Зонална група U15 и се игра на изкуствения терен на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Мачът бе драматичен и бе белязан от тенденциозно съдийство. Три червени картона за пловдивчани показа рефера в този мач.

През първото полувреме момчетата на треньора Иван Михайлов играха много добре, като в началото направиха няколко пропуска, но в 13-тата минута с асистенция на Любомир Томов, Стилян Тороманов откри резултата. Пловдивчани продължиха с добрата си игра и след още 5 минути Любомир Томов излезе сам срещу вратаря и направи резултата 0:2. Малко преди края на полувремето, след грешка на вратаря, домакините намалиха на 1:2. През цялото първо полувреме съдията подминаваше множеството нарушения без да ги отсъжда, което породи напрежение на терена и то ескалира през втората част.

През второто полувреме "Марица" отново показа добра игра, но направи и куп пропуски. След грешка в защитата домакините успяха да изравнят. Момчетата на Иван Михайлов не се притесниха от гола и продължиха да атакуват. След атака от дясно на Петьо Клявков той беше грубо изблъскан от играч на "Сливен" и се стигна до напрежение на терена между футболисти и немесилите се треньори на двата отбора. След сблъсъка решението на съдията, не и без намеса от страна на публиката на домакините, беше: жълт картон за Петьо Клявков, червен картон за Патрик Койрушки, който опита да защити съотборника си, червен картон за състезателя на домакините, който породи напрежението и червен картон за треньора на "Марица" Иван Михайлов, който се намеси при ситуацията, опитвайки да защити възпитаниците си. Мачът продължи под голямо напрежение и куп измислени фалове в полза на домакините. Още един червен картон бе показан на състезател на "Марица" - Алекс Денев. По-късно бе отменен гол на Любомир Томов заради игра с ръка, която никой не видя. Въпреки всичко в допълнителното време правдата възтържествува и Петьо Клявков центрира към Стоил Кичуков който направи резултата 2:3. Така "Марица" стигна до успеха с 9 души и взе ценни 3 точки.

С 46 точки "Марица" заема 11-та позиция в класирането. В следващия кръг, на 20 май, "жълто-сините" са домакини на "Орлета" (Пазарджик).