От ФК Марица излязоха с остра реакция след мач между децата на Арда и Марица при набор 2010:

Недопустимо е деца да се учат да играят футбол по този начин. Недопустимо е подобна игра да се толерира и да не се санкционира според правилата. Проблемът в Кърджали не е от сега и никой не взима никакви мерки! Местни съдии, приятели на треньорите, на родителите, ръководят футболни срещи на местни отбори по свои собствени правила, крайно тенденциозно, при пълна липса на реални критерии. Грубости, удари, злоба, агресия, заплахи... Това не е футбол! Господа, не се заблуждавайте! Рискувате отборите да ви бойкотират и така да не играете домакински срещи!

Крайно належащо е компетентните хора в ЗС на БФС да вземат мерки! Така не се развиват бъдещи футболисти - това е гавра с футбола и с неговите правила! Ако не вземете мерки, то ние ще вземем такива, като инициираме среща с ръководителите на другите футболни школи от Пловдив и зона Югоизток, на която да вземем общо решение относно срещите в Кърджали! И не забравайте, че здравето на децата е много по-важно от някакъв резултат или победа!

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ВИЖТЕ ТУК!

Иначе "жълто-сините" имаха три много добри положения в мача, който загубиха с 2:0. Калоян Палийски удари греда, а Симеон Чалъков и Тонислав Вичев пропуснаха по едно чисто положение. В следващата си среща "Марица" е домакин на "Ботев", а срещата е на 7 май.