Лудогорец U15 се върна към победите след минимален, но ценен успех с 1:0 над Славия. Мачът от XXVI кръг на първенството в Елитната юношеска група до 15 години се игра в столицата.

Още в 2-та минута Елисей Съров имаше шанс да открие резултата, но не намери очертанията на вратата. Боян Иванов също бе близо до попадение, но ударът му премина на сантиментри от страничната греда. Шут на Илиян Гатински пък бе спасен от вратаря. Първото полувреме завърши при нулево равенство.

Малко след подновяването на играта напречната греда спаси домакините, след като Елисей Съров изстреля истински снаряд. В 41-та минута отново той опъна мрежата на "белите" за крайното 1:0. Голът падна след хубава комбинация, започната от Боян Иванов и продължена с асистенция на Максим Минков. 

Доволни сме от представянето на отбора. Момчетата играха дисциплинирано и се раздадоха в мача. Радвам се, че се върнахме към победите и то при гостуване на един от силните тимове в групата, коментира старши треньорът Росен Маринов след края на двубоя.

Лудогорец U17 победи с 3:1 Славия, въпреки че цяло второ полувреме игра с човек по-малко. Райан Иванов бе отстранен от игра с директен червен картон в 44-та минута при резултат 1:1. "Орлите" гостуваха за мача от XXVI кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 години.

Талантите на Шампионите откриха в 21-та минута чрез Никола Ботев. Домакните изравниха в 41-та минута. Три минути по-късно след едно единоборство главният съдия прецени, че Райън Иванов е настъпил умишлено играч на съперника и го изгони.

След почивката, макар  и с 10 души на терена, разградчани се бориха мъжки и взеха своето. В 61-та минута Константин Димитров бе повален в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Минута по-късно Румен Павлов изпълни точно наказателния удар за 2:1. Крайното 3:1 оформи Джан Ниязи с удар от около 30 метра.

Труден мач, който не се разви по най-добрия начин за нас. Поздравявам момчетата, че намериха сили, мъжество и майсторство да спечелят, въпреки че трябваше цяло полувреме да се противопоставят на съперника с десет души на терена, коментира старши треньорът Емилиян Петров след края на двубоя.