Академия Лудогорец за пореден път доказа, че в нея се работи с професионализъм и на най-високо ниво в България. "Орлите" спечелиха и трите полуфинални сблъсъка в турнира за Купата на БФС във възрастовите групи U14, U16 и U18 и напълно заслужено ще играят три финала. Най-големите, водени от Захари Сираков, отстраниха столичния Септември след победа с 2:1 в Разград, загуба с о:1 в София и краен успех с 9:8 при дузпите. Момчетата от U16 изхвърлиха от надпреварата ЦСКА-София. В първия мач в Разград те пречупиха съперника с 1:0, а в реванша направиха нулево реми. Най-малките, със старши треньор Милен Маринов, спечелиха с 2:1 първата среща на "Тича", а на реванша в Разград стигнаха до нулево реми.

Лудогорец U18 мина през ада на дузпите, но успя да отстрани столичния Септември и ще играе на финала за Купата на БФС. Първият полуфинален сблъсък в Разград завърши 2:1 за талантите на Шампионите. В София те загубиха реванша с 0:1 и заради общото равенство 2:2 се наложи победителят да бъде определен с наказателни удари. "Орлите" бяха по-концентрирани и по-точни, за да изковат крайното 9:8. 

През първото полувреме след бърза контраатака Константин Димитров стреля опасно от 6-7 м, но бранител на Септември изби от голлинията. Петър Кирев бе изведен сам срещу стража на домакините, но пропусна. Почивката дойде при нулево равенство.

След почивката и гредата помогна на съперника, след силен шут на Александър Маринов. Септември успя да вкара гол в четвъртата минута на добавеното време. До попадението се стигна след пряк свободен удар и рикошет в стената. 

Драмата на дузпите завърши с пропуск на съперника и точно изпълнение на Умут Хабил, който преди това спаси третия наказателен удар на домакините.

Мачът предложи здрава битка, мъжки сбълъсъци, много единоборства и по-малко футбол. Въпреки допуснатия в добавеното време гол, момчетата показаха характер и здрави нерви. Те заслужиха триумфа си и правото да спорят за трофея, коментира старши треньорът Захари Сираков след успеха.

След мъжка битка в столицата Лудогорец U16 елиминира ЦСКА-София от турнира за Купата на БФС и заслужено ще играе на финала за трофея. Мачът-реванш завърши с нулево реми, но момчетата на Димчо Ненов пречупиха съперника с 1:0 в Разград и този гол се оказа решаващ за крайния изход от сблъсъка. 

Въпреки че равния резултат от гостуването ги устройваше, "орлите" играха за втора победа и имаха своите шансове да я постигнат. През първото полувреме чудесна възможност се откри пред Филип Гигов, но той не успя да порази целта. Шанс да отбележи след корнер имаше и Александър Валяков, но силният му удар от няколко метра прелетя над вратата.

След подновяването на играта отново Филип Гигов бе близо до попадение, но малшанс не му позволи да прати топката в мрежата.

Поздравявам момчетата, защото играха много дисциплинирано и се справиха с тактическите си задачи. Разбира се, ние можем да играем много по-добър футбол, от този, който показахме, но решителния характер на двубоя изигра своята роля. Важно е, че постигнахме целта си и сме на финал, коментира старши треньорът Димчо Ненов след последния съдийски сигнал.

 

Лудогорец U14 ще играе на финала в турнира за Купата на БФС, след като мача-реванш с моряците в Разград завърши при нулево равенство. В първата среща момчетата на Милен Маринов спечелиха с 2:1 на "Тича" и след общ резултат 2:1 стигнаха до решителния двубой за трофея. 

"Орлетата" успяха да пратят топката в мрежата на съперника още в 10-та минута. Попадението обаче не бе зачетено заради спорна засада. Това остави своя отпечатък върху игровите действия и до почивката сблъсъците и единоборствата преобладаваха на терена.

След подновяването на играта разградчани до голяма степен загатнаха за истинските си възможности и това донесе много проблеми за отбраната на гостите. На два пъти Виктор Иванов излезе в чиста позиция и от упор не успя да намери очертанията на вратата. Две чисти ситуации се откриха и пред Джем Андонов. В едната той стреля край целта, а при другата вратарят на Черно море успя да отрази удара.

Имам сериозни забележки към играта ни през първото полувреме. Вярно е, че мачът бе турнирен и с голям залог, но трябва да запазваме хладнокръвие. През второто вече показахме различно лице и създадохме хубави ситуации за гол. Жалко, че не отбелязахме, но в крайна сметка най-важното е, че сме на финал, коментира след края на сблъсъка старши треньорът Милен Маринов.