Отборите на Славия и Ботев (Пловдив) завършиха наравно 1:1 в мача помежду си от 24-ия кръг на Елитната юношеска група до 17. Срещата започна с домакинско предимство като в 17-та минута пряк свободен удар на Слави Зарков първо бе отразен, а след това топката срещна страничната греда. След половин час игра отново Зарков създаде добра ситуация, но завършващия му удар бе слаб и спасен от Христиан Божков. В ответната атака Мартин Ситев от гостите стреля мощно, вратаря на Славия изпусна топката, но добавка не се стигна. 10 минути преди края на полувремето се откри и най-доброто положение за гол. Даниел Коков от “канарчета” засече прострелно центриране по тревата, но останал сам на празна врата уцели напречната греда. В 38-та минута Славия стигна до гол дело на Васил Казълджиев, но бе вдигнат флаг за засада и попадението не бе зачетено. Минути преди края на първата част добър пробив на Йордан Айвазов завърши с хубав удар и Ботев поведе в резултата. В заключителните секунди на полувремето домакините бяха близо до изравняване, след като Александър Сораков се пребори добре и се озова сам срещу вратаря, но изстрела му срещна страничната греда. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при преднина от един гол за “канарчетата”. 

Втората част започна с натиск на домакините. Ботев разчиташе на контраатаки и в 62 минута бяха близо до удвояване на резултата, след като Мартин Савов се откъсна, но удара му попадна във вратаря. Димитър Драганов от жълто-черните също се отчете със сериозен пропуск 20 минути преди края на срещата. Както обикновено става във футбола пропуските на Ботев бяха наказани. Кристиян Балов със самостоятелен пробив и хубав завършък изравни резултата 5 минути преди края. В оставащите минути попадения не паднаха и двата отбора поделиха точките.

Славия победи Ботев (Пловдив) в среща от 24-ия кръг на Елитната група до 15 години. Първото добро положение се откри пред "канарчетата" - Иван Дейлов засече центриране от фланга, но ударът му не намери вратата. 

5 минути по-късно отново Дейлов имаше шанс да открие резултата, но топката мина на сантиметри от гредата. До края на полувремето попадения не паднаха и двата отбора се оттеглиха при нулево равенство.

Втората част започна с положения и за двата отбора. Първо Славия имаше шанс за гол, но вратарят на "жълто-черните" се отчете с добро спасяване. В следващата атака Радослав Караманов пък можеше да даде преднина за Ботев, но и стражът на домакините се отчете с хубава намеса. 

В 56-ата минута "белите" откриха резултата след центриране отляво, при което Велизар Ветов засече кълбото във вратата на Ботев. Няколко минути по-късно Стиван Горинов имаше възможност да покачи резултата, но останал сам срещу вратаря стреля встрани.

Домакините все пак стигнаха до второ попадение минута преди края на срещата след автогол на Мартин Георгиев и така двубоят завърши с успех за Славия с 2:0.

източник и снимки: Спортал