Левски победи ЦСКА-София с 1:0 в дербито на Елитната група до 17г. Двубоят започна равностойно, като първото добро положение се откри пред “сините”. Георги Христанов се озова на добра позиция, но ударът му бе спасен от стража на гостите. В последните секунди на полувремето домакините стигнаха до победното попадение. Преслав Бачев отбеляза забележителен гол с удар в горния ъгъл на врата. 

През втората част темпото на игра спадна. Малко след час игра Дейвид Михалев стреля, но ударът му срещна страничния стълб. ЦСКА-София отговори с опасен удар от пряк свободен удар на Васил Каймаканов. До края на срещата повече попадения не паднаха и Левски спечели трите точки и продължава битката с Лудогорец за първото място в Елитната група до 17г.

 

Левски и ЦСКА-София не се победиха при U15. Двубоят започна с леко превъзходство на домакините, но чисти ситуации за гол липсваха. В края на полувремето обаче имаше драма. В 34-aта минута Левски откри резултата, след като Стивън Гаоте асистира на Радостин Стоилов и той изведе “сините” напред. В следващата атака ЦСКА-София изравни.  Хубав далечен изстрел на Мартин Андонов срещна напречната греда, а при добавката Калоян Пулев не сбърка. Така на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 1:1. През втората част имаше много битка и малко футбол.

В края “червените” можеха да откраднат победата, но вратарят на Левски се намеси добре след опасен удар на Мартин Андонов. 

Минути преди да изтече редовното време Иван Андонов от ЦСКА-София бе изгонен за втори жълт картон, след нарушение срещу Стивън Гаоте. До края на мача “сините” упражниха сериозен натиск и създадоха няколко шанса за гол, но до попадение не се стигна и двубоят завърши без победител.

Спортал