Юношеският национален отбор на България до 18 г. отново се представи на добро ниво и малко не му 

достигна за нова победа срещу Полша (1:1) в приятелски двубой, игран днес на основния терен в Национална футболна база „Бояна“. Преди два дни селекцията на Ангел Стойков категорично надигра същия съперник и спечели с 2:0.

Днес българският тим започна по-активно и изстрел от дистанция на Борислав Маринов за малко не намери мрежата. Гостите обаче успяха да излязат напред в резултата в 15-тата минута чрез Дзюба, който се оказа непокрит в наказателното поле след избита топка от вратаря Божев. Последваха силни полски минути, в които съперникът имаше две изгодни ситуации за гол, но това до голяма степен се дължеше на отсъствието на Росен Маринов, изнесен от терена на носилка и принудително заменен поради контузия.

След почивката България установи натиск и почти веднага успя да изравни. Отнета топка в средата на терена достигна до Константин Павлов, който отправи феноменален изстрел извън наказателното поле и намери горния ъгъл на полската врата.

Доминация на „лъвчетата“ продължи, но до края тимът ни така и не успя да намери начин да огорчи за втори път вратаря на съперника.

Стартовият състав на България: 1. Алекс Божев, 3. Росен Божинов, 4. Симеон Василев, 5. Росен Маринов, 7. Захари Атанасов, 8. Антоан Стоянов, 11. Борислав Маринов, 13. Кубрат Йонашчъ, 14. Константин Павлов, 21. Мартин Драганов, 22. Стефан Трайков.

Селекционер: Ангел Стойков.