След като вчера се изиграха първите осем мача от квалификациите на Евро 2024, днес битката за класиране на финалите на шампионата на Стария континент продължават с още толкова срещи. За наше голямо съжаление в първия двубой за тази вечер България започна със загуба с минималното 1:0 от Черна гора в Разград. 

В друг сблъсък от същата група Сърбия приема Литва на стадион „Райко Митич“ в Белград. Срещата е от 21:45 часа българско време. Феновете ще могат да се насладят и на още редица интересни сблъсъци тази вечер.

По същото време ще се изиграят още шест квалификации, които са от група В, група Е и група F. Най-голям интерес буди сблъсъкът между финалиста от Мондиал 2022 Франция и отбора на Нидерландия, който отпадна на 1/4-финалите в Катар след поражение след изпълнение на дузпи от шампиона Аржентина. Странното е, че тимът на Дидие Дешан загуби две от трите си домакинства през тази година, след като в Лигата на нациите отстъпи на Дания и Хърватия. Франция обаче има пет победи в последните шест срещи с Нидерландия. Луис ван Гаал се оттегли от поста след Мондиал 2022, като мястото му бе заето от Роналд Куман, който бе начело на тима и в периода между 2018-а и 2020-а.

В група В ще се изиграе още един сблъсък и той е между аутсайдера Гибралтар и Гърция.

В група F също има доста интересен двубой, в който Швеция посреща Белгия. За „червените дяволи“ това е първи двубой след разочароващото Световно първенство, в което отборът отпадна още в груповата фаза. Шведите не играха на Мондиала, но са амбицирани за добро представяне в квалификациите, след като постигнаха победи в последните четири контроли, които изиграха. Допълнително настроение създава завръщането на Златан Ибрахимович в състава. Белгия е с нов селекционер, след като Доменико Тедеско замени Роберто Мартинес. В другата среща от тази група един срещу друг излизат Австрия и Азербайджан.

В група Е също има две срещи. Два от фаворитите за класиране – Чехия и Полша, излизат един срещу друг в Прага, а в другия двубой Молдова приема Фарьорските острови. Чехите ще се опитат да продължат постижението да се класират на финалите на всяко европейско първенство, откакто участват като самостоятелна страна. Поляците пък започват нов период с Фернандо Сантош начело на отбора. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe