Финалистът от Мондиал 2022 Франция посреща отбора на Нидерландия, който отпадна на 1/4-финалите в Катар след поражение след изпълнение на дузпи от шампиона Аржентина, в първи сблъсък от група В на квалификациите за Евро 2024. Странното е, че тимът на Дидие Дешан загуби две от трите си домакинства през тази година, след като през юни в Лигата на нациите отстъпи на Дания и Хърватия. Франция обаче има пет победи в последните шест срещи с Нидерландия. "Лалетата" влизат в нов етап, след като Луис ван Гаал се оттегли от поста след Мондиал 2022, като мястото му бе заето от Роналд Куман, който бе начело на тима и в периода между 2018-а и 2020-а.

Домакините изненадващо излизат с бели екипи в това домакинство. Както вече стана ясно, новият капитан на отбора е Килиан Мбапе и той, разбира се, е титуляр. На върха на атаката обаче не е Оливие Жиру, който остава на пейката за началото, а нападателят на Айнтрахт Рандал Коло Муани. Кингсли Коман е третата фигура от нападателното трио. Майк Менян е на вратата, а двойката централни защитници е съставена от Дайо Упамекано и Ибрахима Конате.

Maillot blanc pour le 𝙧𝙚𝙩𝙤𝙪𝙧 de nos Bleus 🤍💙
Coup d'envoi de 🇫🇷-🇳🇱 à 20h45 sur @TF1 📺#FRAPBS | #FiersdetreBleus pic.twitter.com/H9rwucSUEq

— Equipe de France ⭐⭐ (@equipedefrance) March 24, 2023

В лагера на "лалетата" има сериозни проблеми. Вчера заради вирусна инфекция цели петима футболисти отпаднаха от групата. Сред тях са звездите на Ливърпул и Байерн (Мюнхен) Коди Гакпо и Матайс де Лихт, както и Свен Ботман, Джоуи Ферман и Барт Вербруген. На тяхно място Куман извика трима заместници - Райън Гравенберх (Байерн Мюнхен), Кел Схерпен (Витес) и Стефан де Фрай (Интер).

Куман е направи шест промени в сравнение с последния мач на Нидерландия при Ван Гаал. Силесен заменя Ноперт на вратата. Вайналдум се завръща, след като пропусна Мондиала заради контузия. Геертрюда, Тейлър, Бергхаус и Симон също започват.

📍 𝐀𝐫𝐫𝐢𝐯𝐞𝐝! » Stade de France! 🏟#NothingLikeOranje #FRANED pic.twitter.com/FUjWob8Y8m

— OnsOranje (@OnsOranje) March 24, 2023

Франция: Менян, Кунде, Конате, Упамекано, Тео Ернандес, Гризман, Чуамени, Рабио, Коман, Коло Муани, Мбапе

Нидерландия: Силесен, Тимбер, Геертрюда, Ван Дайк, Аке, Де Роон, Вайндалдум, Тейлър, Бергаус, Депай, Симонс

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe