Германският гранд Байерн Мюнхен потвърди вече и официално всички спекулации около клуба в последното денонощие. Шампионът на Бундеслигата обяви раздялата си с незабавен ефект с Юлиан Нагелсман, който бе начело на баварците от лятото на 2021-а година. 

Това решение е било взето след консултации между изпълнителния директор Оливър Кан и спортния директор Хасан Салихамиджич с президента на клуба Херберт Хайнер. Той ще бъде наследен веднага от Томас Тухел, който е подписал договор до 30 юни 2025-а и ще поеме тима още от понеделник. 

Thomas Tuchel erhält einen Vertrag bis zum 30.6.2025 und wird am Montag erstmals das Training leiten. pic.twitter.com/KojjLFG3pW

— FC Bayern München (@FCBayern) March 24, 2023

Пред самият Тухел има много сериозна задача, след като още на 1 април той ще трябва да се изправи в решителен за битката за титлата сблъсък с Борусия (Дортмунд), които в момента са водачи в Бундеслигата с точка преднина. Баварците са и на четвъртфиналите в Шампионската лига, където имат не по-лека задача в предстоящите сблъсъци с Манчестър Сити.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe