Висшата лига на Англия възложи на независима комисия разследване срещу Евертън за евентуално нарушаване на правилата за финансов феърплей. Вниманието е фокусирано върху сезон 2021/22, в който "карамелите" привлякоха 11 нови играчи. Според информациите на английските медии в продължение на 10 месеца от Премиър лийг са разглеждали финансите на клуба и са сметнали, че има достатъчно предпоставки за задълбочено разследване, което да бъде извършено от независима комисия.

Упреците са, че Евертън е нарушил т. нар. правила за рентабилност и устойчивост, за които е разследван и шампионът Манчестър Сити. Ако клубът бъде признат за виновен, го грози санкция, която включва и отнемането на точки. Това пък потенциално може да коства и мястото на мърсисайдци в елита. От Евертън все още не са направили официален коментар по случая.

През ноември 2021 година от актива на Дарби Каунти бяха отнети девет точки заради нарушаване на правила по същата точка.

В момента Евертън е на 15-о място в Премиър лийг, но е само на две точки от зоната на изпадащите.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago