На препълнения “Монументал” в Буенос Айрес снощи цареше празнична атмосфера. Над 80 хиляди аржентински фенове се събраха на стадиона на Ривър Плейт не толкова, за да гледат как националният им отбор побеждава Панама с 2:0, колкото да отпразнуват заедно с играчите третата световна титла на “Албиселесте”, която съставът на Лионел Скалони спечели на Световното първенство в Катар.

Емоциите по трибуните бяха големи още по време на изпълнението на аржентинския химн преди мача, като то беше придружено от заря. Капитанът Лионел Меси пък се проосълзи, а при него бяха тримата му синове.

CRAZY SCENES. 🤯

THE BEST ATMOSPHERE OF ALL TIME. 🇦🇷

pic.twitter.com/8HYjFt4edr

— All About Argentina 🛎🇦🇷 (@AlbicelesteTalk) March 23, 2023

Основната част от празненствата обаче бяха след края на двубоя. Тогава Скалони и Меси държаха речи пред изправените на крака привърженици, като всички играчи получиха копия на световната купа.

“Que de la mano, de Leo Messi, todos la vuelta vamos a dar” ⭐️⭐️⭐️

pic.twitter.com/izsE8rSS4W

— All About Argentina 🛎🇦🇷 (@AlbicelesteTalk) March 24, 2023

Настанаха скандирания между играчите и привържениците на трибуните, но някои от тях бяха неуважителни, което напомни за поведението на “гаучосите” при радостта им след спечеления финал срещу Франция. Тогава се появиха клипове как пеят “минута мълчание за Мбапе”, а този път те скандираха: “Минута мълчание за Бразилия, която е мъртва. Минута мълчание за Франция, която е мъртва”.

“A minute silence for…. Brazil that is dead.”

“A minute silence for…. France that is dead.”pic.twitter.com/0qXGAy9LgZ

— All About Argentina 🛎🇦🇷 (@AlbicelesteTalk) March 24, 2023

Част от футболистите на Аржентина също така пресъздадоха друг спорен момент след финала в Катар. Става въпрос за ситуацията, при която техният вратар Емилиано Мартинес направи неприличен жест с трофея си за Най-добър вратар на Мондиала. Сега той повтори въпросния жест със своето копие на световната титла, като го придружиха още поне четирима негови съотборници.

Както впечатляващите кадри от празненствата, така и скандалните такива днес обиколиха социалните мрежи.

💙 pic.twitter.com/YYIxMvMXNI

— All About Argentina 🛎🇦🇷 (@AlbicelesteTalk) March 24, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages