Капитанът на Германия Йошуа Кимих говори на пресконференция преди приятелския мач на Бундестима утре с Перу. Логично обаче немалка част от въпросите на журналистите бяха за изненадващата треньорска рокада в клуба му Байерн (Мюнхен), където Юлиан Нагелсман бе освободен от поста си.

Абсолютно разбирам, че това е горещата тема в момента. Но няма потвърждение от страна на клуба, така че не мога и няма да кажа много по въпроса”, започна Кимих.

Мога само да кажа, че Юлиан Нагелсман е изключителен треньор. Той лесно влиза в моя топ 3 на най-добрите треньори”, продължи той. “Разбира се, подобни неща те засягат, когато става въпрос за треньорския пост в собствения ти клуб. Но утре в мача или в днешната тренировка това не бива да играе роля. Четеш новините, когато си в стаята си, и разбира се, че подобна тема те засяга”, каза още той.

Kimmich: "I can only say that Julian Nagelsmann is an outstanding coach. He's easily in my top 3 best coaches" pic.twitter.com/dd60EHmRKQ

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) March 24, 2023

След това той премина към темата за националния отбор. “Нещата в националния отбор започнаха добре за мен с Евро 2016 и след това с победата в Купата на Конфедерациите. След това бяха лоши турнири. Ние сме доста далеч от амбициите си. Това трябва да дразни всички нас”.

"Не искам след 15 години да погледна назад и да кажа: “Всъщност имахме страхотен отбор, но не направихме нищо значимо. Европейското у дома догодина е огромна възможност, всички трябва да сме наясно с това. Надявам се, че сме си научили уроците”, продължи Кимих.

Kimmich: "Things started well for me in the national team with Euro 2016 and then the win in the Confed Cup. After that, it was bad tournaments. We're well far off our ambitions. That should annoy all of us."

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) March 24, 2023

Той коментира и новата си роля на капитан на Германия: “Капитанската лента няма да повлияе на моята роля на терена. Ще се представям така, както през последните няколко месеца. Ще водя играта и ще поемам отговорност. Погледнато отвън, да си капитан е нова роля. Лично за мен малко се променя на терена".

Кимих отговори и как се е справил с разочарованието от  отпадането още в груповата фаза на Мондиала в Катар: "Трите ми деца ме занимаваха. След това има и други теми. Аз съм човек, който отработва нещата и се опитва да намери подходи. Но семейството, близкото обкръжение ми помогнаха. И имахме много дълга почивка, почти прекалено дълга”, завърши той.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago