Днес УЕФА обяви официално, че започва разследване срещу Барселона във връзка със случая “Негреира”, съобщават медиите в Испания.

В изявление на Европейската футболна централа обяснява, че ще бъде проведено разследване за евентуално нарушение на правната рамка.

🚨🇪🇺 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆 | UEFA has opened an investigation into FC Barcelona for the "Negreira case" — it is added inspectors will assess a possible violation of the legal framework. pic.twitter.com/srCwa6kVWg

— EuroFoot (@eurofootcom) March 23, 2023

В официалното изявление от УЕФА се казва:

“Разследване на евентуално нарушение на правната рамка на УЕФА от страна на Барселона.

Por si faltaba algo, la UEFA acaba de abrir investigación al FC Barcelona por el caso Negreira pic.twitter.com/E7Jx8tr18X

— Enrique Rodríguez (@rodriguezcoello) March 23, 2023

В съответствие с член 31, параграф 4 от Дисциплинарния правилник на УЕФА днес бяха назначени инспектори по етика и дисциплина на УЕФА, които да проведат разследване на евентуално нарушение на правната рамка на УЕФА от страна на  Барселона във връзка с така наречения "случай Негрейра”.

Скандалът "Негреира" продължава да се разгаря в Испания, като вчера в испанските медии излязоха подробности за докладите, които бившият съдийски шеф е изпращал на каталунците. Те са включвали подробни досиета за поведението и отсъжданията на арбитрите, както и коментари на техните решения.

Започват да се появяват все повече предположения, че е възможно УЕФА да извади Барселона от Шампионската лига през следващия сезон.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe