"Марица" завърши наравно 2:2 при гостуването си на "Спартак"-2 в среща от поредния кръг в Зоналната група U17. Срещата се игра на стадион "Тодор Диев" и предложи доста емоции, но и коректна игра.

Двата тима изиграха равностоен мач, като "жълто-сините" на моменти имаха превес, но не успяха да създадат много положения за гол. Драматичен край беляза първото полувреме. Домакините отбелязаха за 1:0 след като защитниците на "Марица" не се ориентираха добре. Веднага след изпълнението на центъра маричани изравниха с гол на Тодор Ганчев.

Второто полувреме започна с нов гол за домакините след груба грешка в защита. Последва натиск от страна на "Марица", който доведе до изравняване с хубав гол на Емилео Макавеев. До края на мача "жълто-сините" имаха няколко опасни атаки и греда на Наско Христев след изпълнение на пряк свободен удар, но победен гол така и не бе отбелязан.

"Марица" дели второто място с "Берое" с по 47 точки, като "жълто-сините" са с мач по-малко. Лидер е "Ботев" с 56. В следващия кръг момчетата на треньора Тенислав Иванов са домакини на "Розова долина" (Казанлък).