Общо 16 играчи под 18 години са взели участие в мачове на тимове от efbet Лига до момента през настоящия сезон, пише Sportal.bg. Най-много път на толкова млади момчета е дал тимът на Септември, който е използвал петима футболисти в официален мач този шампионат преди да навършат пълнолетие. Най-младият е Михаил Полендаков, който прави дебют на 30 октомври срещу Лудогорец, когато е едва на 15 години. Тогава той записва няколко минути в края на мача. Друг 15-годишен талант с мач в елита, но с няколко месеца по-голям от Полендаков, е Марсел Бибишков от Пирин. Синът на Крум Бибишков дебютира преди десетина дни при изненадващата победа на “орлетата” срещу Лудогорец в Разград. Още две момчета от тима от Благоевград са взели участие в срещи от Първа лига преди пълнолетие - Любомир Тодоров и Илиян Костов.

Най-утвърден играч в тази група е вратарят на Левски Пламен Андреев. Стражът навърши 18 години през декември, като до момента има 20 мача и един за Купата на България като титуляр през сезона. Съотборникът му при “сините” Асен Митков също започна сезона като непълнолетен и преди месец стана на 18, като до момента има участие в 12 срещи от елита.

Николай Златев от Черно море също може да се определи като постоянна част от първия състав на отбора си. Младокът, който в края на миналата година стана на 18 има 20 мача на сметката си за “моряците”. В шест е бил титуляр, като има и два гола, което го прави и най-младия голмайстор до момента. Крилото се разписа във вратите на Берое и Хебър.

От началото на пролетния полусезон в Славия пък се налага все повече полузащитникът Чунг Нгуен До, който все още е на 17 години. След подновяването на шампионата халфът играе във всички пет срещи на “белите”, като в три от тях е бил титуляр. Роберто Райчев също има минути в игра на “Овча Купел”.

Двама футболисти под 18 има в Берое - Васил Василев и Симеон Германов, а в Ботев (Враца) един - Митко Панов.

Ето момчетата записали мачове в efbet Лига този сезон, докато са под 18 години:

Славия:

Роберто Райчев - 17 години
Чунг Нгуен До - 17 години

Левски:

Пламен Андреев - 17 години
Асен Митков - 17 години

Черно море:

Николай Златев - 17 години

Ботев (Враца):

Митко Панов - 17 години

Септември:

Захари Атанасов - 17 години
Михаил Полендаков - 15 години
Валентин Спасов - 17 години
Борислав Маринов - 17 години
Александър Петров - 17 години

Берое:

Васил Василев - 17 години
Симеон Германов - 17 години

Пирин:

Марсел Бибишков - 15 години
Любомир Тодоров - 17 години
Илиян Костов - 17 години