"Марица" постигна победа в Областната група U17, където "жълто-сините" се състезават преобладаващо с момчета от набор 2007. Те победиха с 2:1 "Траките" (Скутаре) на лошия терен в село Костиево. Мачът бе от 15-ти кръг от първенството. Илиян Пиронков и Ангел Тосев от дузпа отбелязаха попаденията за момчетата на треньора Димчо Беляков, които обаче допуснаха и някои сериозни грешки в отбрана.

"Марица" е на 2 място в класирането с актив от 33 точки. Лидер е "Спартак" с 41, а трети е "Асеновец" с 31 и мач по-малко. На 19 март маричани гистуват именно на лидера "Спартак".

При децата, набор 2010 "Марица" загуби от "Хебър" с 3:0. "Жълто-сините" ще се сътезават през пролетта в по-силната Областна група "Център" - 2010 извън класирането, тъй като през пролетта момчетата на треньора Величко Величков бяха в групата Футбол-11, 2010. И двете групи претърпяха серизони размествания през зимната пауза. В следващите два кръга "Марица" ще спечели служебно заради отказването на "Арда-999" и "Орлета" (Пазарджик).