Тимът на Арда U19 се справи повече от отлично срещу връстниците си от Ботев Пд. Срещата от 12-ти кръг при юноши старша възраст в Зона Пловдив завърши наравно 0:0. Домакините могат да съжаляват, тъй като имаха доста положения за отбелязване на гол.

Двубоят започна с натиск на играчите на Арда, които бяха водени от треньорите Цанко Бисеров и Емил Кременлиев. В средата на първото полувреме Джанер Хасан се озова на хубава позиция пред вратаря, но ударът му с глава мина над вратата. До края на първата част, играчите от Кърджали имаха още няколко положения за гол, но такъв не падна.

След почивката нещата на терена в с.Черноочене не се промениха и по-активният отбор бе този на домакините. Георги Атанасов пое топката малко след центъра, напредна и отправи далечен, опасен удар, но стражът на гостите успя да хване топката. Пловдивчани от своя страна отговориха с две положения, които обаче бяха спасени с вещина от Ердин Мехмед. До края на мача имаше още няколко положения пред вратата на Ботев, но безрезултатни.

Интересно е да се отбележи, че тимът на Ботев Пд, който е едноличен водач в класирането има пълен актив от точки и без нито един допуснат гол, докато Арда е на 8 място с 13 точки.

 

АРДА U19: 39.Ердин Мехмед, 4.Керимджан Игнатов, 20. Хаким Мехмед, 10.Джанер Хасан, 25.Алекс Минев, 11.Октай Хасан, 98.Димитър Дюлгеров, 5.Дамян Чанов, 29.Георги Атанасов, 33.Емилиян Делийски, 27.Мухамед Галеем