Ботев Пловдив отстъпи с 2:1 при гостуването си на Септември в София. На националния стадион канарчетата бяха надвити от тим, който в редиците си имаше 10 българи, много от които в началото на кариерата си в мъжкия футбол. Двете попадения за домакините реализираха 20-годшишният Мартин Петков и 19-годишният Симеон Александров. Двамата са съответно набори 2002 и 2003. Само до преди няколко години Ботев Пд изграждаше юноши от тези два набора, за които се твърдеше, че са най-перспективните в България и ще бъдат гръбнака на тима, но сега следа от повечето от тях няма. За жълто-черните се разписа Мартенс след асистенция на Бароан. В стартовия състав на пловдивчани имаше едва трима българи.

Да бъдеш победен от отбор с пъти по-малък бюджет не е толкова страшно, ако инвестираните от теб пари има перспектива да се отплатят. Но да се отплатят на терена, да се отплатят пред феновете и да донесат положителни емоции, а не само финикийски знаци.

Набори 2001, 2002, 2003 в Ботев Пд бяха хвалени, давани за пример и т.н., а в крайна сметка до този момент са донесли позитиви единствено на треньорите им в юношеските формации, за които носеха успехи и за скаутите, които са ги привличали. Тези треньори и скаути обаче изчезнаха яко дим, когато трябваше да се борят за техните момчета. Когато техните момчетата трябваше да получат шансове в мъжкия футбол. Когато пред този, който плащаше заплатите, трябваше да се настоява. Единствено Стефан Стоянов по стечение на обстоятелствата, след като бе назначен за треньор на Б отбора, даде шанс, но предимно на своите от набор 2001, които събра обратно от всички краища на България. 2002 тотално бе разформирован, след като играчите получаваха минимални и частични шансове за изява в Б отбора. 2003, които сега трябва да бъдат натискани в мъжкия футбол пък са заменени от юноши от Африка. И така жълто-черния керван си върви, а от ръководството ей така между другото обявиха, че ще теглят кредит, за да издържат финансово предстоящите месеци. Никой не се позаинтересува, кой ще тегли кредита и чии активи ще бъдат заложени, защото новината за това бе подметната на пресконференция за завръщането на Колежа, където шефове на Ботев призоваваха кетъринг фирми и други компании да изпратят своите оферти до офиса на канарчетата.