Лудогорец U17 пречупи с 2:1 връстниците си от Берое (Стара Загора) в мач с два автогола. Срещата от XVIII кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 години се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

Берое поведе в 2-та минута, след като бранител на "орлите" прати топката в своята врата при опит да изчисти една центрирана топка. Разградчани изравниха в 27-та минута. Гостите на свой ред си отбелязаха автогол, след като Симеон Шишков центрира от конер. Лудогорец стигна до победното попадение в 36-та минута. Симеон Шишков изпълни добре ъглов удар, а Християн Атанасов засече с глава за крайното 2:1.

Момчетата се стараха и се опитаха да изпълнят всички тактически задачи. Може би нещастно падналият толкова рано автогол доведе до известна скованост в действията ни и затова не успяхме да покажем истинското си лице, коментира след края на срещата старши треньорът Емилиян Петров. 

 

Лудогорец U15 постигна класически успех с 3:0 над връстниците си от Берое (Стара Загора). Мачът от XVIII кръг на първенството в Елитната юношеска група до 15 години се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

През първото полувреме разградчани доминираха на терена и създадоха много ситуации за гол, но ги пропуснаха. Почивката дойде при нулево реми.  

След подновяването на играта Илиян Гатински откри в 36-та минута. Последния пас даде Елисей Саров. В 43-та минута Мартин Николов удвои след корнер. Той бе най-съобразителен при получилото се разбъркване пред вратата на гостите. В 51-та минута Йоан Анастасов оформи крайното 3:0, като отбеляза с красив прехвърлящ удар. Асистенцията бе на Илиян Гатински. 

Постигнахме убедителна победа, с добра игра. Не съм доволен, че с лека ръка пропускаме толкова много чисти положения, коментира след края на двубоя старши треньорът Росен Маринов.