Подновиха се първенствата в две от Зоналните групи - U15 и U17. В първите пролетни кръгове отборите на "Марица" срещнаха "Ботев".

В Зоналната група U15 "Марица" победи "Ботев" с 2:0. Двубоят се игра на терена в село Войсил, а момчетата на треньора Димчо Беляков от набор 2008 бяха по-добрият тим на терена и дори можеха да постигнат по-убедителна победа. Съдийството в срещата не бе на ниво, но маричани успяха да надмогнат това. Димитър Кънчев реализира и двете попадения за "жълто-сините", които поведоха в класирането с актив от 49 точки. В следващия кръг маричани ще добавят служебни 3 точки заради отказването на "Левски" (Паталеница). Двубоят на другия тим на "Марица" в тази група (набор 2009) със "Спартак"-1 бе отложен.

В Зоналната група U17 "Марица" загуби от "Ботев" с 0:2. Двата тима си размениха по едно полувреме. "Канарчетата" бяха по-добри през първото полувреме, а "жълто-сините" доминираха през второто. При 0:1, в края на мача, съдията високомерно подмина чиста дузпа за игра с ръка на футболист на "Ботев" в наказателното поле. В последната минута гостите стигнаха до второ попадение и спечелиха мача. "Марица" заема второ място в класирането с актив от 42 точки, а лидер е "Ботев" с 46. В следващия кръг момчетата на треньора Тенислав Иванов ще срещнат "Сините камъни" (Сливен).