ст."Шипка", Асеновград

 

Асеновграския Асеновец публикува гневна декларация, адресирана до местната власт. Публикуваме текста без редакторска намеса:

Асеновградската управа забрави, кой е футболният клуб в Асеновград. Забрави, че тази година отбелязохме 100г. футбол в Асеновград. Забрави, че в момента, ФК Асеновец е на 3то място в Трета Лига, на 4т. от първото място. Забрави, че след завръщането ни от „селските“ групи, миналият сезон завършихме на 5 място. Прогресът на отбора е повече от очевиден. Прогрес, който на фона на бюджета, с който разполагаме е нещо, което едва ли друг отбор би постигнал. Защото този прогрес е заради хората, които играят, хора- юноши на клуба, които милеят и знаят какво е червено синята емблема., хора които въпреки огромните трудности и финансови затруднения, остават в клуба и ще се борят за него.
Прогреса в школата също е повече от очевиден. От сезон 22/23 ФК Асеновец има 7 отбора, състезаващи се в първенствата на БФС, в момента ще започне и записване за подготвителни групи. Всеки сам може да провери в последните 7,8 години, колко отбора е имал Асеновец в ДЮШ. В момента имаме над 250 деца, деца заради които беше изградено и осветление на помощният терен, за да може да продължават да идват на тренировки и да не отсъстват от училище. Трудностите, при изграждането му… няма да ги споменаваме, тях ги знаят треньорите, които се заеха с реализирането му. Тази година имахме не един и два шампиона в отделните възрасти…..
Ние винаги сме благодари ли публично на община Асеновград за помощта, която ни оказва.
А защо казваме, че са ни забравили тогава…… Защото да намериш спонсор в днешно време е много трудно. Близо година водим преговори с водеща букмейкърска къща. Въпросната букмейкърска къща щеше да осигури 300 000лв. за 5 години, пълна екипировка на школата и възможност за изграждане на мини футболен терен с изкуствена трева…..Всичко това щеше да е факт, ако управниците в града ни не бяха върнали за 3ти път тази помощ и тя въобще не стига до гласуване….
След поредното връщане, въпросната компания загуби изцяло интерес към отбора….
Ние сме Асеновец, отбора на Асеновград и мотото ни е Никога Крачка Назад и няма да се предадем пред нищо и ще продължаваме да се борим за емблемата на Асеновец. Питаме се обаче, защо се стигна до тук. В цял свят подобни компании финансират спортни отбори. Защо в отборите от нашата група Казанлък и Димитровград и в много други по-малки градове, нещата се получиха, а при нас не. Защото с тази помощ и моментното класиране, мечтата за „Б“ група изглеждаше все по реална…….
Питаме се и друго. След церемонията за спортист на годината в Асеновград, остава огорчението, че футболният ни отбор не бе избран за отбор на годината. Кога… ако не сега беше момента отборът ни да получи този приз, който щеше да е украшението на 100 годишнината от футбола в Асеновград. През 2022г.,(след две годишно изгнание в 4 ниво) отборът завърши на 5 място. Възходът продължава и в момента… 3 то място на 4т. от върха в конкуренцията на отбори като Черноморец, Несебър, Хасково, Казанлък, Съединение и т. н………
Спираме до тук, защото сега въпросителните са много, а отговори няма, няма и да получим.
С уважение,
Ръководство, треньори и футболисти и всички свързани с ФК Асеновец
Само Асеновец