Старши треньорът на Ботев (Враца) Даниел Моралес сподели мнението си след победата над Монтана с 1:0 в контролна среща. Наставникът на "зелените" сподели, че за него не са важни резултатите в приятелските мачове, а какво показват неговите футболисти на терена.

Моралес даде ясно да се разбере, че ще разчита на много млади играчи през пролетния дял в efbet Лига, но те трябва да докажат, че заслужават място в отбора.

"Изобщо не ме интересува резултата в контролните срещи. Това, което имаме като идея за подготовката, се развива добре. Харесва ми отношението на футболистите към мача. Знам, че когато правиш много смени, трудно се поддържа едно ниво. 

Като за начало на подготовката видях, че можем да се подобряваме с всеки изминал ден. Всеки мач можем да играем по-добре. Резултатите по време на контролите са лъжливи, защото сега можем да победим във всички приятелски срещи, но после падаме в първенството няма да е имало изобщо никакво значение. Важното е, че нямаме контузени. 

14

Планът ни за първите два мача бе изпълнен. Сега отиваме на лагер в Благоевград, където ще изиграем още 3-4 мача и тогава ще вкарам по-добри идеи в тренировъчния процес. Дали ще разчитам на млади играчи, зависи от техните качества и от това, което показват с играта си. 

14

Предстои ни един изключително труден полусезон, защото трябва да натрупваме точки и да се борим за оцеляване. Клубът работи страхотно с младите, защото имаме втори и трети отбор. Дано да има перспектива в бъдещето на тези млади футболисти. Клубът иска от нас д-а инвестираме в бъдещето. Ботев (Враца) е отворена врата за всеки добър футболист", заяви Моралес пред Sportal TV.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.