Атакуващият полузащитник на Ботев (Пловдив) Димитър Тонев най-вероятно ще играе през пролетта в Ботев (Враца) като преотстъпен, съобщи за БТА източник от “жълто-черния” клуб. Тонев вече е направил една тренировка с врачани и по всичко изглежда, че двата отбора-съименници ще оформят сделка за наем.

Тонев се оказа ненужен за първия отбор на “канарчетата” тази пролет, след като беше привлечен Красиян Колев от Септември. При това положение спортният директор на клуба Азрудин Валентич и Герман Чистяков – изпълнителен шеф, са взели решениe Тонев да трупа минути възможно на най-високо ниво. Според някои публикации, техничният полузащитник е бил предлаган на Септември (Сф) и Пирин (Благоевград), които обаче са го отказали. Във Враца пък със сигурност имат нужда от нови играчи, тъй като са пасивни на пазара до момента.

В същото време в академията на клуба отбелязаха успешното използване на GPS-системата "Рlayermaker", която се използва вече три месеца. Тя влезе в експлоатация при талантите в началото на октомври и за първи път беше тествана в мачовете на отборите до 16 и до 14 години на 8-и октомври в мачовете срещу Черноморец (Бургас).

GPS-сензорът се поставя върху обувките на играча и отчита докосванията на топката, като помага за корекции в техниката, постановката на удара, движението на крака и други елементи от играта, които прецизират изчистването на грешки на растежа на младите футболисти. Въпросното приложение е създадено в Англия. Сензорите се намират в две силиконови ленти, 100% водоустойчиви и подходящи за всякакви условия на игра. Лентите се предлагат в два размера (среден и голям) и са подходящи за деца и възрастни, жени и мъже.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.