В програмата на Лудогорец U17 за зимната подготовка са заложени четири контроли. Първата проверка ще е на 14 януари (събота), ще играе на един от терените в комплекса „Гнездо на орли”, а съперникът ще е третият отбор на Шампионите.

Момчетата на Емилиян Петров се готвят в Разград, където базата на клуба предоставя отлични условия. Младият специалист работи с група от 20 полеви играчи и двама вратари. В състава са двамата централни защитници от формацията U16 – Станислав Витанов и Александър Валяков.

На 20 януари, „орлите” ще се изправят в контрола срещу талантите на Петролул, като срещата ще се играе в Румъния. Тимът заминава на лагер в Хисаря на 26 януари и ще остане в южния град до 3 февруари. Там са договорени проверки с Марица (Пловдив) U19 и мъжкия тим на Верея от Стара Загора, който се състезава в Югоизточна Трета лига. Първата среща е на 28 януари, а втората – на 3 февруари.  След края на лагера талантите се прибират в Разград, където ще продължат тренировъчните си занимания до старта на пролетния полусезон в Елитната юношеска група до 17 години. Те са категоричен лидер във временното класиране с преднина от седем точки пред втория.

„В Лудогорец целта винаги е една – първото място. Най-важно е обаче момчетата да израстват и да се развиват. Представянето на тима през есента бе положително през всички мачове. Предстои ни обаче много работа по изграждането на още по-добри взаимовръзки и синхрон в отборните действия, както и за повишаване  на индивидуалното ниво на всяко от момчетата”, коментира старши треньорът Емилиян Петров.    

Талантите на Динамо (Букурещ) са един от съперниците, срещу които Лудогорец U15 ще се изправи по време на зимната си подготовка. Росен Маринов работи с група от 18 полеви играчи и трима вратари. Тренировките се провеждат  в Разград. Първата проверка е срещу юношите на Шумен на 14 януари (събота). Двубоят ще се играе на един от терените в комплекса „Гнездо на орли”. В дните до края на месеца е заложена контролата с Динамо, както и мач с друг съперник от Румъния – Петролул.

Тимът заминава на лагер Хисаря на 3 февруари и ще остане там до 10 февруари. Докато са в южния град талантите на „Орлите” ще изиграят още две контроли. Най-вероятно съперниците ща са Марица (Пловдив) и ФК Пловдив.  

“Тренираме здраво, за да сме максимално добре подготвени за старта на пролетния полусезон. Работим както индивидуално, така и отборно. През есента представянето ни бе много добро. Водачи сме във временното класиране с преднина от 4 точки пред втория и целта естествено е да финишираме като шампиони на Елитната юношеска група до 15 години. През пролетния полусезон очаквам да затвърдим постигнатото и да надградим”, каза старши треньорът Росен Маринов.