Старши треньорът на Ботев (Враца) Даниел Моралес говори пред медиите преди началото на подготовката на тима за пролетния дял от сезона.

„Стартираме подготовка днес. Няколко дни ще тренираме тук и вечерта, заедно с ръководството ще решим датите. Започваме във Враца и след това подготовка на по-хубаво място. Идва зимата и знаем какво представляват нашите тежки зими тук по Враца. Утре или вдругиден ще ви дадем повече информация за лагера“, започна Моралес.

„Имаме първа контрола на 14.01. Само трябва да потвърдим с колегите датите, но 4-5 контроли ще има до началото на първенството“, продължи той.

„Селекцията е отворен процес. Не само при нас, но и при другите отбори. Взели сме Петко Ганев и очакваме тази седмица да дойде може би и някой футболист на проби, до началото на втория лагер също“.

„Ние си поставяме целите, ръководството и футболистите. Не можем всяка година да се борим за едно и също. Аз съм казал и в началото на сезона, че ми писна. Ботев Враца трябва да се цели по-нагоре. Имаме потенциал и трябва да го направим. Най-важното е всяко едно момче да знае, че има потенциал. Това е крачка напред за тях. Надявам се много това, което си пожелавам, да се сбъдне“.

„Играта може да се подобри само с мачове и тренировъчен процес. Трябва да се вярва и всеки да си подобри качествата. Когато има дисциплина, когато има удоволствие от тренировката, играта ще се подобри. Всеки да си слага ръка на сърцето и да знае, че може да си подобри играта. Колективен спорт е. Ботев Враца е кауза, не можем да се бием само за едно име. До края на сезона е кауза, за която ще се бием. Ще подобрим различни елементи в играта и ще ни помогне за по-добри мачове до края на сезона“, сподели Моралес.

„До мен няма информация, че има отбор, който иска Браян Переа. Нито дойде оферта за Ботев Враца. Ако има нещо, не са ми казали. Въпрос към ръководството е. Браян си има договор и трябва да се изпълни. Ако ръководството реши един ден да направят нещо, трябва да ме питат и да разговаряме. Досега не е стигнало до мен, че има конкретна оферта за Переа. Той е едно момче, което дойде с нас от лагер в Албания. Заедно с Луиз Фелипе. Има голям потенциал, има добра визитка. Напоследък не му бяха дали шанс. Той може да води Ботев Враца в по-горно ниво. Неговите качества може да ни помогнат много“, каза той.

„Надявам се да имаме поне още 3-4 футболисти. Ръководството знаят моето желание и търси усилено хора за тези постове. Аз се надявам поне до края на първия лагер да имаме яснота кой може да дойде за втория лагер“.

„Въпросът с финансирането е към ръководството. Аз отговарям за спортно-техническото и резултатите. Касае ни всички, но не мога да отговарям на тези въпроси. Вече казах, че искам да привлечем Кристиано Роналдо. Звънях на ръководството, но не успяха да го привлекат във Враца. Това е шега. Търсим футболисти за постове в предни позиции – 9, 11, 8 номер. Говоря по числа и е по-лесно. Трябва да подсилим отбора. Ако намерим един добър футболист, който да идва тука и да показва качество е добре за нашия отбор“, коментира селекцията Даниел Моралес.

„По-миналата година започнахме с 14 момчета от дубъла. Сега по-малко, защото имаше доста футболисти. Постоянно при нас между 3-5 от дубъла тренират с нас, но за съжаление малко могат да участват в мачовете с първия отбор. Надявам се да докажат, че имат място тук. Харесвам по-млади момчета, но те трябва да показват с характер и с дисциплината, че имат място в първия отбор“.

„Аз винаги в най-трудния момент съм по-позитивен. Съмнявам се, когато нещата вървят много добре. Не ми харесва. Вярвам във всеки един състезател и в ръководството. Вярвам, че всеки, който живее с Ботев Враца като фен, може да помогне на отбора. Най-много искам да зарадвам феновете. Трябва да покажем на терена, че имаме удоволствие да носим фланелката на Ботев Враца“, каза още старши треньорът на Ботев Враца.