Децата на "Марица" от набор 2012 взеха участие в ежегодния международен турнир Континентал Кронос къп'22, който се проведе през уикенда в Пловдив. В турнира участие взеха както школи с големи традиции, така и представители на по-нови футболни академии, а отборите предложиха доста високо футболно ниво и оспорвани двубои. Воденият от треньора Красимир Иванов отбор показа голямо израстване и с добра игра и себераздаване стигнаха до 4 победи в 6-те си мача, губейки само от шампиона и финалиста в турнира.

В първата си среща "жълто-сините" срещнаха бъдещия победител в надпреварата "Олимпия" и не успяха да постигнат добър резултат. В следващите си срещи тимът разгърна потенциала си и записа победи над "Шипка" (Асеновград) с 1:0, "Тракия" (Пловдив) с 2:0, "Ком" (Берковица) с 2:1 и "Олимпия"-Б също с 2:1. Маричани отстъпиха злощастно от финалиста "Копривлен" с 1:0 с гол в последната минута. Преди това на три пъти състезатели на "Марица" оставаха лице в лице с вратаря на противника, но не успяха да отбележат.

Победител стана "Олимпия" след победа с 1:0 над "Копривлен". Трети завърши "Фортуна" (Плевен). При набор 2014 победител стана "Ботев", а втори завърши сръбския "Атаканте".

Отборът на "Марица" при набор 2012 проведе последната си тренировка за годината във вторник.

снимки: организаторите на турнира