Повече от 400 деца от 28 отбора взеха участие в най-масовия Коледен турнир в София, организиран от столичния Зонален съвет на БФС през последните 3 дни (9-11 декември). Мачовете се състояха на изкуствените терени в зала ДИТ в Драгалевци, а подрастващите, родени през 2015 г., сътвориха незабравимо футболно шоу във формат Футбол 5 в навечерието на светлите празници.

 

Отборите бяха разделени в 3 групи, като в първата триумфира Академия ВР, чийто тим победи на финала убедително Олимпия с 8:0. В спора за ¾ място в същата група Левски надделя над Национал с 4:2.

В група 2 Ботев (София) триумфира в големия финал срещу БАМФ с 5:1, а в спора за третото място Ултраспорт спечели срещу Арес с 4:2.

В група 3 Ай Матрикс победи с 3:0 Възраждане 2020 в спора за първото място, а Тигрите се добраха драматично до успеха с 4:3 над Том и Джери в сблъсъка за третото място.

Всички отбори, класирали се от първо до четвърто място в трите групи, получиха купи, а всички деца, участвали в Коледната надпревара, си тръгнаха с медали, осигурени от Българския футболен съюз. Отборите-участници получиха и футболни топки, а наградите връчи председателят на ЗС на БФС-София Петко Петков.

Още последни новини