"Марица"-1 U15 (2008) завърши наравно 2:2 при гостуването си на "Сливен" в отложен мач от Зоналната група U15. Отборът воден от треньора Димчо Беляков имаше проблеми около състава и в този мач, като групата за него бе от едва 13 деца, а контузия по време на мача доведе и до принудителна смяна. Срещата бе белязана от бруталното съдийство на местните рефери. Въпреки неблагоприятните фактори "жълто-сините" можеха дори да спечелят срещата, която в крайна сметка завърши наравно. Стоян Петров и Борис Петров реализираха головете за пловдивчани.

С актив от 37 точки "Марица" заема 3-то място в класирането, като има още един отложен мач срещу ФА "Пловдив". Той ще се играе следващия уикенд.

"Отложените срещи на всички останали отбори от школата на "Марица" ще се играят преди старта на пролетния дял на първенствата. Факт е, че неконтролируемото отлагане на мачове продължава и през този сезон с негласното одобрение на ЗС на БФС, като така се изкривява цялата програма и се губи състезателният ритъм, както и реалното съотношение на силите между тимовете. Дали това е полезно за развитието на децата? Преценката може да направи всеки един от вас", коментираха от клуба.