Отборът на "Марица"-2 (2009) постигна убедителна победа в последния редовен кръг за есенния полусезон в Зоналната група U15. Възпитаниците на треньора Иван Михайлов победиха с 5:0 ФА "Пловдив". Срещата се игра на терена в село Войсил, а "жълто-сините" доминираха в нея.

През първото полувреме се получи здрава битка в средата на терена, при която с година по-малките маричани не се пречупиха, а единственият шанс на гостите дойде след грешка в защитата. Футболист на ФА "Пловдив" излезе сам срещу вратаря на маричани, който успя да избие топката. Така първата част завърши без голове.

През второто полувреме играчите на "Марица" излезнаха готови за победа и натиснаха противника в неговата половина. При една от атаките на "жълто-сините" Валентин Маринов подаде добре към Патрик Койрушки, а той свали към Любомир Томов. Петьо Клявков получи топката откри резултата. Вдъхновнени от гола маричани продължиха с добата си игра и 5 минути по-късно Любомир Томов изведе перфектно Валентин Маринов в наказателното поле, но Маринов бе повален от защитник на гостите и бе отсъдена дузпа. Любомир Томов бе точен от бялата точка и удвои резултата. Десет минути след вторият гол Патрик Койрушки изпълни тъч към Петьо Клявков, който се пребори със защита на съперника и с точен удар от дистанция направи резултата 3:0. По-късно отново Петьо Клявков проби от дясно и извади перфектно топката към Стоил Кичуков, който отлично с пета отклони към Даниел Велков и резултатът бе покачен на 4:0. Маричани продължиха с натиска и малко преди края на мача Даниел Велков центрира към нахлуващия Патрик Койрушки, който с прецизен удар оформи крайното 5:0.

С мач по-малко и актив от 26 точки "Марица" заема 8-то място в класирането. За тимът предстои изиграването на отложения мач с "Локомотив" (Пловдив). Той е насрочен за 7 декември от 15 часа.

В отложен мач при децата, родени през 2010 година, "Марица" загиби с 4:0 гостуването си на "Хебър". Това бе първа и единствена загуба за "жълто-сините". Момчетата на треньора Величко Величков ще зимуват на второ място в класирането с 19 точки. Лидер е "Хебър" с 24.